26.02.2021. - Objavljen javni poziv za podršku radu hotelske industrije
Datum objave: 25-02-2021
Foto: www.teleporter.rs

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je 24. februara 2021. godine, javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu hotelske industrije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19.

Pravo na bespovratna sredstva imaju kategorizovani hoteli u privatnom vlasništvu, u 76 opština i gradova u Srbiji (spisak JLS sa čijeg područja hoteli ostvaruju pravo za prijavu na subvenciju možete pronaći na: www.mtt.gov.rs).

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici (po svakoj sobi), u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan kada je državna pomoć dodeljena, a uplata sredstava biće izvršena na namenske dinarske račune otvorene kod Uprave za trezor.

Privredni subjekat gubi pravo na korišćenje subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10% zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći, ne računajući zaposlene koji su sa privrednim subjektom zaključili ugovor o radu na određeno vreme zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći.

Rok za podnošenje zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava je 12. mart 2021. godine.

Izvor:
ipc.rs/vest/objavljen-javni-poziv-za-podrsku-radu-hotelske-industrije_v1558