25.02.2021. - BAKA DAJKIN ŠPAJZ
MLADENČIĆI
Potrebno je:

0,5 l mlake vode,
500 gr brašna,
parče kvasca,
4 kašike šećera,
mala šolja za kafu ulja,
so,
med,
mleveni orah,
kora od jednog limuna,
½ praška za pecivo.

Prosejati brašno i u sredini napraviti udubljenje i dodati rastopljeni kvasac u vodi u koji se doda šećer i so.

Zamesiti testo, dodati rendanu koru od limuna i ulje.

Dobro izraditi testo i ostaviti na toplom pokriveno salvetom.

Posle pola sata testo preručiti na dasku za mešenje, posuti ga brašnom i razviti koru oklagijom debljine oko 1cm.

Mladenčiće vadite čašom ili kalupom, stavljati u predhodno podmazan pleh uljem.

Ostaviti da odmore u plehu oko pola sata, peći na umerenoj temperaturi od 180 stepeni C oko 20 minuta.

Prohladjene mladenčiće premazati medom i posuti mlevenim orasima.

Prijatno!